2019

Dit jaar ontvingen we nieuwe mogelijkheden waardoor we minder projecten, maar wel voor langere tijd kunnen assisteren.
De gesteunde projecten van voorgaande jaren, vind je in de jaarverslagen op pagina ‘info’.

Lisa van Vialisa.com, zelf van Bengaalse afkomst, is de kracht achter het enonomisch krachtig maken van de allerzwaksten in een sloppenwijk van Dhaka in Bangladesh. Wij mogen Benglish Crafts dat sociaal ondernemerschap van vrouwen stimuleert, voor onze rekening nemen.
“De studenten van Benglish Crafts hebben een leuk vooruitzicht. Het eerste jute tapijt dat ze gemaakt hebben voor een medewerker van de Amerikaanse ambassade, viel in de smaak. Ze hebben nu een vervolg order voor een medewerker van de Britse Ambassade en ze mogen hun producten presenteren op de Kerstmarkt. We zijn dus hard aan het oefenen om hun Engels op te krikken”.
Super spannend.

We waren onder de indruk van deze jonge Gambiaanse docent en ondernemer. Alagie, de motor achter Drammez Mentor and Leadership Academy, vroeg onze assistentie om 50 jongeren ondernemerschap en het fruitconserveren te leren.
Een van onze bestuursleden werd toegevoegd aan de groepswhatsapp en zag dat een hechte, enthousiaste, leergierige groep studenten de leerstof gulzig opnam. De jongeren zijn ambitieus in het opzetten van hun eigen kleine bedrijfje. Alagie, met zijn netwerk van goede sprekers, weet ze te inspireren, volgt ze een voor een op en stuurt ze bij.
Heel leuk zo van dichtbij een project mee te beleven.

Vorige jaar konden we stichtinghonour2life.nl helpen met het afbouwen van het hoofdgebouw van 7 klassen van de ambachtschool (VTC).
Dit jaar trekt deze stichting aan het operationeel maken van deze Vocational Training Centre.
Wat ons aantrekt in dit project is, dat het goed is ingebed in de gemeenschap en er permanente betrokkenheid bestaat tussen Nederland en Malawi met maandenlange aanwezigheid van Nederlandse bestuurders.
Dit aanloopjaar gebruikt de school het regenseizoen (dec-april) om alle schoolvelden aan te leggen. De studenten, onder leiding van hun docenten, helpen mee met de laatste details van het hoofdgebouw. Ze leren boomgaard en houtskoolboomvelden aanleggen, hoe ze biologisch kunnen boeren en groentetuinen kunnen maken, onderhouden, oogsten en de oogstprodukten verwerken. Na een onderdeel hiervan geleerd te hebben, stuurt de school zelfs de studenten naar huis om het op hun moeders veldjes toe te passen en de buren laten meeleren. Zo maakt in korte tijd een groot deel van de gemeenschap stap voor stap de omslag naar biologisch boeren.
Het laatste trimester van dit schooljaar 2019-2020, na het regenseizoen beginnen de voorbereidingen voor de lessen naaien, metselaar en timmerman.
De voortgang van dit project kan gevolgd worden op stichtinghonour2life.nl